Uwaga! Zmiana w jadłospisie na dzień 10.09.2021 r.
Zmiana dotyczy podwieczorku, który zostaje zmieniony na :
Wafle ryżowe z domową nutellą ( banan, Kakao, sok z cytryny), owoce.
JADŁOSPIS 30.08 – 3.09.2021 r.
Poniedziałek | ||||
Posiłek | Potrawa | Alergeny | ||
I i II śniadanie | Bułka z masłem, parówki, pomidor, herbata owocowa | Gluten, mleko, jaja,seler | ||
Zupa i II danie | Zupa z kluseczkami lanymi | Gluten, mleko, jaja,seler | ||
Kurczak w sosie śmietanowo ziołowym z makaronem, woda z cytryną | ||||
Wafle ryżowe, pomarańcza | ||||
Wtorek | ||||
Posiłek | Potrawa | Alergeny | ||
I i II śniadanie | Pieczywo z pastą jajeczną z koperkiem, ogórek zielony, herbata miętowa | Gluten, mleko, jaja,seler | ||
Zupa buraczkowa | ||||
Zupa i II danie | Klopsiki wieprzowe z ziemniaczkami i surówką, kompot owocowy | Seler, gluten, mleko, Jaja, | ||
Podwieczorek | Owoce + ciasteczka owsiane | Gluten, jaja, mleko | ||
ŚRODA | |||
Posiłek | Potrawa | Alergeny | |
Orzechowo bananowa owsianka, pieczywo mieszane z sałatą i pomidorem, herbata z miodem i cytryną | Gluten Mleko | ||
Zupa i II danie | Zupa delikatna grochowa | Seler, gluten, mleko, jaja | |
Kotlet mielony, ziemniaczki, surówka, kompot owocowy | |||
Podwieczorek | Domowy jogurt czekoladowy, kawałeczki jabłka | Gluten, jaja, mleko |
CZWARTEK | |||
Posiłek | Potrawa | Alergeny | |
Pieczywo z szynką drobiową i paskami papryki, płatki kukurydziane na mleku | Gluten, mleko, jaja | ||
Zupa i II danie | Zupa pomidorowa z ryżem | Gluten, mleko, Jaja | |
Gulasz z kaszą gryczaną, surówka, kompot owocowy | |||
Podwieczorek | Chałka z serkiem Danio, winogrona | Gluten, jaja, mleko |
PIĄTEK | |||
Posiłek | Potrawa | Alergeny | |
I i II śniadanie | Chlebek żytni z masłem i serem, kakao | Gluten, mleko | |
Zupa rosół | |||
Zupa i II danie | Filet z tilapii z ziemniaczkami i surówką, woda z pomarańczą | Seler, gluten, mleko, Jaja, ryba | |
Podwieczorek | Kisiel + mix owoców |
Jadłospis 6 – 10.09.2021 r
W dni w których śniadanie składa się z dwóch pozycji, rekomendujemy następujące rozbicie czasowe dziennego zapotrzebowana kalorycznego :Śniadanie 25%; II Śniadanie 10%; Obiad 30 %; Podwieczorek 10 %. oraz pozostałe 25% w domu w ramach dwóch posiłków. Natomiast przy jednodaniowym śniadaniu : Ś:25%;O 35% P: 15% ; W domu – 25%.
Sugerujemy również rozbijanie posiłków dzieciom tak, aby śniadanie dwupozycyjne było wydawane w odstępach czasowy.
np. zupa mleczna, odstęp czasowy ustalany indywidualnie, kanapki, zupa wchodząca w skład obiadu, odstęp czasowy, drugie danie, odstęp czasowy, podwieczorek.
W dni, w które nie występują dwa posiłki mleczne – uzupełniamy nabiał zabielając zupę jogurtem. Prosimy pamiętać o tym że każde dziecko jest inne oraz ma inne zapotrzebowanie kaloryczne, wynikające z zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Poniedziałek | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Kluski lane na mleku, chlebek z dżemem, herbata z cytryną | 1,3,6,7 | |
Zupa i II danie | Lekka zupa wielowarzywna z ziemniakami, śmietanką | 2,6,7 | |
Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z białej kapusty i kopru, woda z pomarańczą | 1,8 | ||
Babka piaskowa z mlekiem | 1,3,5,6,7 | ||
Wtorek | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Płatki owsiane z bananem i masłem orzechowym, pieczywo z sałata i ogórkiem, herbata owocowa | 1,3,5,6,7,8 | |
Zupa gulaszowa | 1,7 | ||
Zupa i II danie | Kotlet kalafiorowo – jajeczny w lekkim sosie chrzanowym z kaszą bulgur kompot owocowy | 1,3,6,7 | |
Podwieczorek | Domowa maślanka z jabłkiem i cynamonem | 5,6,7 | |
ŚRODA | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Jajecznica na maśle, szczypiorek, pomidor, mini kajzerka, herbata z miodem i cytryną, ryż basmanti na mleku. | 1,3,6,7,8 | |
Zupa i II danie | Zupa krem z marchwi | 1,3,7 | |
Potrawka z udka kurczaka bez skóry z soczewicą i ziemniaczkami, kompot owocowy | 1,6,7,8 | ||
Podwieczorek | Smoothie z bananem i pomarańczą na jogurcie | 7 | |
CZWARTEK | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Pasta z makreli z chlebkiem żytnim, papryką i ogórkiem, herbata miętowa | 1,3,7 | |
Zupa i II danie | Żurek z ziemniaczkami | 1,7 | |
Leczo z filetem z piersi kurczaka i ryżem, kompot jabłkowy | 1 | ||
Podwieczorek | Shake truskawkowy | 6,7 | |
PIĄTEK | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Śniadaniowe ciasto owsiane z bakaliami kawa zbożowa, musli z mlekiem | 1,3,6,7 | |
Zupa koperkowa | 7 | ||
Zupa i II danie | Ryba (filet)z pieca w sosie śmietanowym, ziemniaczki , surówka, kompot | 2,4,7 | |
Podwieczorek | Jabłko pieczone z płatkami owsianymi i migdałami, z dodatkiem cynamonu i miodu | 1,5,8 |
ALERGENY :
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne
Jadłospis opracowano przy współpracy z Firmą Hacpasz Hanna Półtorak oraz Dietetyk Karolina Szynaka z wykorzystaniem niektórych pozycji w jadłospisie oraz z rekomendacji dla realizatorów żywienia z zakresu zasad prawidłowego żywienia w przedszkolach: https://www.gov.pl/attachment/138a0ce9-e87c-4861-9804-9654b2ac8f14
Jadłospis 13-17.09.2021 r
W dni w których śniadanie składa się z dwóch pozycji, rekomendujemy następujące rozbicie czasowe dziennego zapotrzebowana kalorycznego :
Śniadanie 25%; II Śniadanie 10%; Obiad 30 %; Podwieczorek 10 %. oraz pozostałe 25% w domu w ramach dwóch posiłków. Natomiast przy jednodaniowym śniadaniu : Ś:25%;O 35% P: 15% ; W domu – 25%.
Sugerujemy również rozbijanie posiłków dzieciom tak, aby śniadanie dwupozycyjne było wydawane w odstępach czasowy.
np. zupa mleczna, odstęp czasowy ustalany indywidualnie, kanapki, zupa wchodząca w skład obiadu, odstęp czasowy, drugie danie, odstęp czasowy, podwieczorek.
W dni, w które nie występują dwa posiłki mleczne – uzupełniamy nabiał zabielając zupę jogurtem. Prosimy pamiętać o tym że każde dziecko jest inne oraz ma inne zapotrzebowanie kaloryczne, wynikające z zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Poniedziałek | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Pasta z fasoli z koperkiem, bułka pszenna pomidor, herbata, płatki ryżowe na mleku | 1,2,3,5,7 | ||
Zupa i II danie | Krem ze szpinaku | 5,7 1,3,6,7 1,3,7 | ||
Penne z pieczarkami, kalafiorem, natką pietruszki i filetem drobiowym, woda z miętą | ||||
Karmelowy pudding | ||||
Wtorek | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Malinowy twarożek z płatkami owsianymi, herbata, chlebek razowy z szynką parzoną i pomidorem | 1,7 | ||
Zupa z białych warzyw | 7 | |||
Zupa i II danie | Szynka wieprzowa duszona w sosie własnym kasza perłowa, buraczki, kompot owocowy | 1,3,6,7 | ||
Podwieczorek | Zielony koktajl jabłkowo pomarańczowy | – | ||
ŚRODA | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem, chlebek z pasztetem i paskami papryki | 1,5,7,8 | |||
Zupa i II danie | Zupa bolońska | 5,7,8 5,8 | ||
Potrawka z udka kurczaka bez skóry z soczewicą i ziemniaczkami Mini marchewki na maśle | ||||
Podwieczorek | Chrupiące owsiane ciasteczka z bakaliami | 1,3,5,6,7,8 | ||
CZWARTEK | ||||
Posiłek | Kanapka z szynką z kurczaka własnego wypieku z masłem, ogórkiem i kiełkami, płatki ryżowe na mleku, herbata | ALERGENY | ||
Zupa i II danie | Zupa porowa | 1,6,7 1,3,7 | ||
Schab z ziemniaczkami i mizerią, lemoniada z miętą, cytryną | ||||
Podwieczorek | Roladki z tortilli z szynką serem i warzywami | 1,3,5,6,7,8 | ||
PIĄTEK | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Mix kanapek z szynką, serem i warzywami, kawa zblożowa | 1,3,5,7,8 | ||
Zupa i II danie | Zupa barszcz ukraiński Klopsiki rybne gotowane w sosie, z ziemniaczkami i surówką z groszku i marchewki | 1,2,3,4,7,8 | ||
Podwieczorek | Budyń jaglano bananowy | 1,6,7,8 | ||
ALERGENY :
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne
Jadłospis opracowano przy współpracy z Firmą Hacpasz Hanna Półtorak oraz Dietetyk Karolina Szynaka z wykorzystaniem niektórych pozycji w jadłospisie oraz z rekomendacji dla realizatorów żywienia z zakresu zasad prawidłowego żywienia w przedszkolach: https://www.gov.pl/attachment/138a0ce9-e87c-4861-9804-9654b2ac8f14
W dni w których śniadanie składa się z dwóch pozycji, rekomendujemy następujące rozbicie czasowe dziennego zapotrzebowana kalorycznego :
20-24.09.2021 r.
Śniadanie 25%; II Śniadanie 10%; Obiad 30 %; Podwieczorek 10 %. oraz pozostałe 25% w domu w ramach dwóch posiłków. Natomiast przy jednodaniowym śniadaniu : Ś:25%;O 35% P: 15% ; W domu – 25%.
Sugerujemy również rozbijanie posiłków dzieciom tak, aby śniadanie dwupozycyjne było wydawane w odstępach czasowy.
np. zupa mleczna, odstęp czasowy ustalany indywidualnie, kanapki, zupa wchodząca w skład obiadu, odstęp czasowy, drugie danie, odstęp czasowy, podwieczorek.
W dni, w które nie występują dwa posiłki mleczne – uzupełniamy nabiał zabielając zupę jogurtem. Prosimy pamiętać o tym że każde dziecko jest inne oraz ma inne zapotrzebowanie kaloryczne, wynikające z zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Poniedziałek | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Płatki ryżowe na mleku z cynamonem, pieczywo z szynką drobiową i ogórkiem, herbata owocowa | 1,3,5,6,7,8 | ||
Zupa i II danie | Filet z piersi kurczaka w sosie koperkowym, ryż, surówka z marchwi i jabłka | 3,5,7 | ||
Rosół z makaronem | 1,3 | |||
Musli z twarożkiem sernikowo waniliowym | 1,3,5,7,8 | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Domowy jogurt z truskawkami i płatkami kukurydzianymi, chleb mieszany z pieczenią i ogórkiem | 1,3,7 | ||
Brokułowa z lanymi kluseczkami | 1,3,5,7 | |||
Zupa i II danie | Karczek duszony w sosie własnym z ziemniaczkami i Surówka z selera z rodzynkami, kompot | 1,7 | ||
Podwieczorek | Mix owoców | – | ||
ŚRODA | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Kanapki z pastą warzywną, zupa mleczna z płatkami jaglanymi herbata miętowa | 1,3,7 | ||
Zupa i II danie | Zupa z zielonego groszku | 7 | ||
Pieczeń rzymska z ziemniaczkami, surówka z kapusty pekińskiej i pomidora z oliwą | 1,3,7 | |||
Podwieczorek | Jaglanka z bananem i sosem z masła orzechowego | 1,3,5,7,8 | ||
CZWARTEK | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
Śniadanie | Zupa mleczna z makaronem, chlebek z pasztetem i warzywami, herbata owocowa | 1,3,7, | ||
Zupa i II danie | Krem z buraka z oregano | 6,7 | ||
Gulasz z mięsa drobiowego z fasolką szparagową i ziemniaczanym puree | 2,7,8 | |||
Podwieczorek | Deser warstwowy z biszkoptem, bananem i jogurtem naturalnym z tartą czekoladą | 1,3,6,7,8 | ||
PIĄTEK | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Pieczywo z serem, kakao, banan | 1,3,5,7,8 | ||
Zupa z zielonym groszkiem | 1,3,7 | |||
Zupa i II danie | Ryba zapiekana w porach, ziemniaczki, surówka | 1,4,5,8 | ||
Podwieczorek | Domowe ciasto marchewkowe, mleko | 1,3,7,8 | ||
ALERGENY :
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne
Jadłospis opracowano przy współpracy z Firmą Hacpasz Hanna Półtorak oraz Dietetyk Karolina Szynaka z wykorzystaniem niektórych pozycji w jadłospisie oraz z rekomendacji dla realizatorów żywienia z zakresu zasad prawidłowego żywienia w przedszkolach: https://www.gov.pl/attachment/138a0ce9-e87c-4861-9804-9654b2ac8f14
Jadłospis 27.09 – 1.10.2021 r.
W dni w których śniadanie składa się z dwóch pozycji, rekomendujemy następujące rozbicie czasowe dziennego zapotrzebowana kalorycznego :
Śniadanie 25%; II Śniadanie 10%; Obiad 30 %; Podwieczorek 10 %. oraz pozostałe 25% w domu w ramach dwóch posiłków. Natomiast przy jednodaniowym śniadaniu : Ś:25%;O 35% P: 15% ; W domu – 25%.
Sugerujemy również rozbijanie posiłków dzieciom tak, aby śniadanie dwupozycyjne było wydawane w odstępach czasowy.
np. zupa mleczna, odstęp czasowy ustalany indywidualnie, kanapki, zupa wchodząca w skład obiadu, odstęp czasowy, drugie danie, odstęp czasowy, podwieczorek.
W dni, w które nie występują dwa posiłki mleczne – uzupełniamy nabiał zabielając zupę jogurtem. Prosimy pamiętać o tym że każde dziecko jest inne oraz ma inne zapotrzebowanie kaloryczne, wynikające z zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Poniedziałek | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II Śniadanie | Parówki, pieczywo razowe z masłem, plasterki pomidora, herbata owocowa, jogurt naturalny | 1,3,5,7,8 | |
Zupa i II danie Podwieczorek | Barszcz ukraiński | 7 | |
Spaghetti z sosem warzywno-mięsnym z dodatkiem soczewicy, woda z miętą | 1,3,7 | ||
Ryż basmanti na mleku, kawałki jabłka | 1,3,7 | ||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Jajecznica ze szczypiorkiem, bułka z masłem, pomidorki koktajlowe, zupa mleczna | 1,35,7 | |
Zupa Kalafiorowa | 7 | ||
Zupa i II danie | Bitka wieprzowa w sosie pieczeniowym, ziemniaczki, surówka z czerwonej kapusty, kompot | 1,3,7,8 | |
Podwieczorek | Własnego wyrobu ciasto drożdżowe z rodzynkami, mleko | 1,3,5,7,8 | |
ŚRODA | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
Śniadanie | Kanapki z pietruszkową pastą z ciecierzycy i pomidorem, kakaowa owsianka | 1,3,5,7,8 | |
Zupa i II danie | Krem z marchwi z koperkiem | 7 | |
Gołąbki bez zawijania z kapustą w sosie pomidorowym z ziemniaczkami, kompot | 1,3,7 | ||
Podwieczorek | Kasza manna z musem malinowym | 1,8 | |
CZWARTEK | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
Śniadanie | Bułka z pastą twarogową z koperkiem i tartym ogórkiem, herbata z cytryną, | 1,3,7 | |
Zupa i II danie | Zupa szczawiowa | 7 | |
Sznycel drobiowy, ziemniaczki, surówka | 1,3,7 | ||
Podwieczorek | Drożdżówka z powidłami, | 1,3,7 | |
PIĄTEK | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Mix kanapek, z pasztetem, szynką, serem i warzywami, herbata, kulki zbożowe na mleku | 1,2,3,6,7,8 | |
Zupa i II danie | Mielony kotlecik rybny w sosie chrzanowym z ziemniaczkami i surówką | 1,2,3,4,5,6,7 | |
Podwieczorek | Koktajl owocowy | 7 |
ALERGENY :
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne
Jadłospis opracowano przy współpracy z Firmą Hacpasz Hanna Półtorak oraz Dietetyk Karolina Szynaka z wykorzystaniem niektórych pozycji w jadłospisie oraz z rekomendacji dla realizatorów żywienia z zakresu zasad prawidłowego żywienia w przedszkolach: https://www.gov.pl/attachment/138a0ce9-e87c-4861-9804-9654b2ac8f14
Jadłospis 4.10 – 8.10.2021 r.
W dni w których śniadanie składa się z dwóch pozycji, rekomendujemy następujące rozbicie czasowe dziennego zapotrzebowana kalorycznego :
Śniadanie 25%; II Śniadanie 10%; Obiad 30 %; Podwieczorek 10 %. oraz pozostałe 25% w domu w ramach dwóch posiłków. Natomiast przy jednodaniowym śniadaniu : Ś:25%;O 35% P: 15% ; W domu – 25%.
Sugerujemy również rozbijanie posiłków dzieciom tak, aby śniadanie dwupozycyjne było wydawane w odstępach czasowy.
np. zupa mleczna, odstęp czasowy ustalany indywidualnie, kanapki, zupa wchodząca w skład obiadu, odstęp czasowy, drugie danie, odstęp czasowy, podwieczorek.
W dni, w które nie występują dwa posiłki mleczne – uzupełniamy nabiał zabielając zupę jogurtem. Prosimy pamiętać o tym że każde dziecko jest inne oraz ma inne zapotrzebowanie kaloryczne, wynikające z zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Poniedziałek | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Owsianka z bananem na mleku, chlebek razowy z masłem i warzywami, herbata owocowa | 1,3,5,7,8 | ||
Zupa i II danie | Zupa rosolnik | 1,3,7 | ||
Gulasz wieprzowy z warzywami i makronem – danie jednogarnkowe, woda | 1,3,7, | |||
Mix owoców | – | |||
Wtorek | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Chleb razowy z masłem i pastą z jaj oraz szczypiorku, herbata miętowa, kluski lane na mleku | 1,3,7 | ||
Zupa minestrone z kapustą | 6,7,8 | |||
Zupa i II danie | Pieczeń rzymska z jajkiem, ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej, kompot | 1,3,7 | ||
Podwieczorek | Budyń czekoladowy z musem wiśniowym | 1,3,7 | ||
ŚRODA | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
Jabłkowo-cynamonowa owsianka na mleku, chlebek razowy z masłem, sałatą i serem, Herbata | 1,3,6,7 | |||
Zupa i II danie | Zupa ogórkowa | 1,3,6,7 | ||
Sznycel drobiowy smażony z ziemniaczkami i mizerią, kompot | 1,3,7 | |||
Podwieczorek | Sałatka jarzynowa z pieczywem | 3,6,7 | ||
CZWARTEK | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
Śniadanie | Pieczywo pszenno-żytnie z masłem i ziołową pastą z zielonego groszku, ryż na mleku herbata owocowa | 1,3,5,6,7,8 | ||
Zupa i II danie | Krupnik jęczmienny | 1,3,6,7 | ||
Klops wołowy w lekkim sosie musztardowym z kaszą gryczaną białą Sałata ze śmietaną, kompot | 1,3,7 | |||
Podwieczorek | Smoothie bananowe | 1,7 | ||
PIĄTEK | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
Śniadanie | Kanapki z dżemem, kanapki z serem, muszelki na mleku, herbata | 1,3,5,7,8 | ||
Zupa i II danie | Zupa z fasoli szparagowej Pulpety z dorsza w lekkim sosie majerankowym zgotowanymi ziemniakami Buraczki z jabłkiem, koperkiem i oliwą z oliwek | 1,3,5,7 1,3,7 | ||
Podwieczorek | Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem | 1,8 | ||
ALERGENY :
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne
Jadłospis opracowano przy współpracy z Firmą Hacpasz Hanna Półtorak oraz Dietetyk Karolina Szynaka z wykorzystaniem niektórych pozycji w jadłospisie oraz z rekomendacji dla realizatorów żywienia z zakresu zasad prawidłowego żywienia w przedszkolach: https://www.gov.pl/attachment/138a0ce9-e87c-4861-9804-9654b2ac8f14