Zapraszamy serdecznie na nową stronę internetową szkoły.
Od tej pory wszystkie nowe informację będą zamieszczane pod nowym adresem.
Zapraszamy serdecznie na nową stronę internetową szkoły.
Od tej pory wszystkie nowe informację będą zamieszczane pod nowym adresem.
Szanowni Państwo.
Informujemy, że wpłaty na Radę Rodziców w roku szkolnym 2021/2022 wynoszą 30 zł za jedno dziecko i 20 zł za każde kolejne.
Podajemy numer konta: 29 – 9343 – 1028 – 0000 – 0071 – 2000 – 0010 w tytule przelewu prosimy podać: Imię i nazwisko dziecka oraz klasę.
Dwie nasze uczennice z klasy 6a w ubiegłą sobotę tj. 02-10-2021 uczestniczyły w Biegach Przełajowych o Puchar Burmistrza Biskupca.
Oliwia Taradejna wygrała w swoim roczniku, a Alicja Achramowicz zajęła 7 miejsce.
Gratulujemy
Odjazdy w dniu 1.09.2021r
o godzinie 10:30 oraz 12:00
Przyjazdy zgodnie z harmonogramem
ROZKŁAD JAZDY AUTOBUSÓW
TRASA Nr 1
I KURS
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS/ ilość uczniów | UWAGI |
BARCZEWO | 6.25 | ||
WÓJTOWO | 6.30 | ||
KAPLITYNY | 6.35 | ||
ŁĘGAJNY | 6.45 | ||
WRÓCIKOWO | 6.55 | ||
BARCZEWO | 7.05 | Najpierw ZESPÓŁ SZKÓŁ potem SP1 | |
ŚRODA (OKOŁO 28 DZIECI) | |||
BARCZEWO | 9.15 | ||
ŁĘGAJNY | 9.25 |
II KURS
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS/ ilość uczniów | UWAGI |
PREJŁOWO (kol. Mokiny) | 7.18 | Dzieci stoją przy drodze | |
KLUCZNIK | 7.22 | ||
ODRYTY | 7.30 | ||
JEDZBARK | 7.35 | ||
KRUPOLINY | 7.40 | Jeśli będą dzieci | |
REJCZUCHY | 7.45 | ||
BARCZEWO | 7.50 |
III KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
BARCZEWO | 12.40 | SP1 | |
BARCZEWO | 12.45 | ZESPÓŁ SZKÓŁ | |
REJCZUCHY | 12.48 | Jeśli będą dzieci | |
KRUPOLINY | 12.53 | ||
JEDZBARK | 12.58 | ||
ODRYTY | 13.03 | ||
KLUCZNIK | 13.08 | ||
PREJŁOWO | 13.12 | ||
SKAJBOTY | 13.25 | ||
MOKINY | 13.30 | ||
SAPUNY | 13.33 | ||
REJCZUCHY | 13.38 | ||
BARCZEWO | Do szkoły podstawowej |
IV KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
BARCZEWO | 13.40 | SP1 | |
BARCZEWO | 13.45 | ZESPÓŁ SZKÓŁ | |
REJCZUCHY | 13.50 | Jeśli będą dzieci | |
KRUPOLINY | 14.00 | ||
JEDZBARK | 14.03 | ||
ODRYTY | 14.05 | ||
KLUCZNIK | 14.10 | ||
PODLAZY | 14.15 | ||
BARCZEWO | Do szkoły podstawowej |
V KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
BARCZEWO | 15.30 | SP1 | |
BARCZEWO | 15.35 | ZESPÓŁ SZKÓŁ | |
REJCZUCHY | 15.40 | ||
SAPUNY | 15.45 | ||
MOKINY | 15.55 | ||
SKAJBOTY | 15.58 | ||
PREJŁOWO | 16.10 | ||
KLUCZNIK | 16.15 | ||
ODRYTY | 16.20 | ||
JEDZBARK | 16.25 | ||
KRUPOLINY | 16.30 |
VI KURS dowóz + powrót
dodatkowy kurs na lekcje wychowania fizycznego w czwartki
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA PN-PT | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI Z.Sz.P. Łęgajny Razem : 44 osoby |
Sugerowany 44 osobowy? | |||
ŁĘGAJNY | 13.00 | 44 | kl.VIIa i VIIb (42+2) SP nr 3 |
BARCZEWO | 13.10 | ||
BARCZEWO | 14.55 | 44 | POWRÓT |
ŁĘGAJNY | 15.05 |
TRASA Nr 2
I KURS
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA PN-PT | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
SZYNOWO | 6.35 | ||
TĘGUTY | 6.38 | ||
GADY | 6.45 | ||
BARCZEWKO | 6.55 | ||
ŁĘGAJNY | 7.05 | ||
BARCZEWO | 7.15 | SP1 Barczewo, potem ZESPÓŁ SZKÓŁ |
II KURS
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA PN-PT | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
DĄBRÓWKA MAŁA | 7.30 | ||
BIEDOWO | 7.35 | ||
MARUNY | 7.40 | ||
BARCZEWSKI DWÓR | 7.45 | ||
BARCZEWO | 7.50 | SP1 Barczewo potem ZESPÓŁ SZKÓŁ |
III KURS
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA PN-PT | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
WÓJTOWO | 9.45 | ||
KAPLITYNY | 9.50 | ||
ŁĘGAJNY | 10.00 |
IV KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
ŁĘGAJNY | 12.10 | ||
WÓJTOWO | 12.20 | ||
ŁĘGAJNY | 12:26 | ||
BARCZEWKO | 12.35 | ||
SZYNOWO | 12.50 | ||
TĘGUTY | 13.05 |
V KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
BARCZEWO | 12.40 | SP1 | |
BARCZEWO | 12.45 | ZESPÓŁ SZKÓŁ | |
MARUNY | 12.55 | ||
BIEDOWO | 12.58 | ||
BARCZEWKO | 13.00 | ||
BARCZEWKO (kolonia) | 13.05 | ||
TĘGUTY | 13.15 | ||
SZYNOWO | 13.20 |
VI KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
BARCZEWO | 14.35 | ZESPÓŁ SZKÓŁ | |
BARCZEWO | 14.38 | SP1 | |
MARUNY | 14.45 | ||
ŁĘGAJNY | 15.15 | ||
KAPLITYNY | 15.20 | ||
WÓJTOWO | 15.25 | ||
ŁĘGAJNY | 15.30 | ||
BARCZEWKO | 15.42 | ||
BARCZEWKO (kolonia) | 15.43 | ||
TĘGUTY | 15.55 | ||
SZYNOWO | 16.50 |
VII KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
BARCZEWO | 15.30 | SP1 | |
BARCZEWO | 15.35 | ZESPÓŁ SZKÓŁ | |
MARUNY | 15.45 | ||
SZYNOWO | 15.50 | ||
TĘGUTY | 15.55 | ||
BARCZEWKO (kolonia) | 16.05 | ||
BARCZEWKO | 16.30 | ||
BIEDOWO | 16.35 |
TRASA Nr 3
IV KURS
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
ŁĘGAJNY | 15.40 | ||
KAPLITYNY | 15.45 | ||
WÓJTOWO | 16.00 | ||
BARCZEWKO | 16.15 | ||
SZYNOWO | 16.30 |
TRASA Nr 4
I KURS
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
SKAJBOTY | 6.30 | ||
MOKINY | 6.35 | ||
SAPUNY | 6.40 | ||
REJCZUCHY | 6.45 | ||
WRÓCIKOWO | 6.50 | ||
BARCZEWO | 6.55 | Najpierw SP1 potem ZESPÓŁ SZKÓŁ |
UWAGA : baza w Barczewie
TRASA Nr 4.1
II KURS
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
BARCZEWO | 6.50 | ||
ŁAPKA | 6.55 | ||
KRONOWO | 7.00 | ||
RADOSTY | 7.25 | ||
LAMKOWO | 7.30 | ||
STARE WŁÓKI | 7.35 | ||
KRONÓWKO | 7.38 | ||
KRONOWO | 7.40 | ||
ŁAPKA | 7.45 | ||
BARCZEWO | 7.50 | Najpierw SP1 potem ZESPÓŁ SZKÓŁ |
III KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
BARCZEWO | 13.40 | SP1 | |
BARCZEWO | 13.45 | ZESPÓŁ SZKÓŁ | |
ŁAPKA | 13.48 | ||
KRONOWO | 13.50 | ||
KRONÓWKO | 13.52 | ||
STARE WŁÓKI | 13.55 | ||
LAMKOWO | 14.10 | ||
RADOSTY | 14.15 | ||
KRONOWO | 14.25 | ||
ŁAPKA | 14.28 | ||
BARCZEWO | 14.33 |
IV KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
BARCZEWO | 15.45 | SP1 | |
BARCZEWO | 15.35 | ZESPÓŁ SZKÓŁ | |
ŁAPKA | 15.40 | ||
KRONOWO | 15.45 | ||
KRONÓWKO | 15.47 | ||
STARE WŁÓKI | 15.50 | ||
LAMKOWO | 16.02 | ||
RADOSTY | 16.09 |
TRASA Nr 5
I KURS dojazd
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | UWAGI |
BARCZEWO | |||
KIERŹLINY | 6.35 | ||
STUDZIANEK | 6.40 | ||
BARTOŁTY WIELKIE | |||
LESZNO | 7.00 | ||
BARTOŁTY WIELKIE | 7.08 | ||
TUMIANY | 7.20 | ||
KLIMKOWO | 7.25 | ||
KROMEROWO | 7.30 | ||
RAMSOWO | 7.38 | ||
NIEDŹWIEDŹ | 7.40 | ||
CZERWONY BÓR | 7.45 | ||
RUSZAJNY | 7.50 | ||
BARCZEWO | 7.55 | Najpierw SP1 potem ZESPÓŁ SZKÓŁ |
II KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | |
BARCZEWO | 13.40 | SP1 | |
BARCZEWO | 13.45 | ZESPÓŁ SZKÓŁ | |
RAMSOWO | 13.55 | ||
NIEDŹWIEDŹ | 13.57 | ||
KROMEROWO | 14.05 | ||
KLIMKOWO | 14.10 | ||
KIERZBUŃ (skrzyżowanie) | 14.12 | ||
BARTOŁTY WIELKIE | 14.15 | ||
LESZNO | 14.25 | ||
BARTOŁTY WIELKIE | |||
STUDZIANEK | 14.40 | ||
KIERŹLINY | 14.52 |
III KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | |
BARCZEWO | 15.30 | SP1 | |
BARCZEWO | 15.35 | ZESPÓŁ SZKÓŁ | |
KROMEROWO | 15.45 | ||
KLIMKOWO | 15.50 | ||
KIERZBUŃ (skrzyżowanie) | 15.52 | ||
TUMIANY | 15.55 | ||
BARTOŁTY WIELKIE | 16.05 | ||
LESZNO | 16.15 | ||
BARTOŁTY WIELKIE | |||
STUDZIANEK | 16.30 | ||
KIERŹLINY | 16.32 |
IV KURS powrót
MIEJSCOWOŚĆ | GODZINA | AUTOBUS ilość uczniów | |
BARCZEWO | 16.30 | SP1 | |
KROMEROWO | 16.45 | ||
LESZNO | 17.05 | ||
KIERŹLINY | 17.20 |
UWAGA:
1.Rozkład jazdy w dowozie w okresie trwania ograniczeń związanych z pandemią COVID19 (pisma MZOIZ 272.3.2020
Uwaga! Zmiana w jadłospisie na dzień 10.09.2021 r.
Zmiana dotyczy podwieczorku, który zostaje zmieniony na :
Wafle ryżowe z domową nutellą ( banan, Kakao, sok z cytryny), owoce.
JADŁOSPIS 30.08 – 3.09.2021 r.
Poniedziałek | ||||
Posiłek | Potrawa | Alergeny | ||
I i II śniadanie | Bułka z masłem, parówki, pomidor, herbata owocowa | Gluten, mleko, jaja,seler | ||
Zupa i II danie | Zupa z kluseczkami lanymi | Gluten, mleko, jaja,seler | ||
Kurczak w sosie śmietanowo ziołowym z makaronem, woda z cytryną | ||||
Wafle ryżowe, pomarańcza | ||||
Wtorek | ||||
Posiłek | Potrawa | Alergeny | ||
I i II śniadanie | Pieczywo z pastą jajeczną z koperkiem, ogórek zielony, herbata miętowa | Gluten, mleko, jaja,seler | ||
Zupa buraczkowa | ||||
Zupa i II danie | Klopsiki wieprzowe z ziemniaczkami i surówką, kompot owocowy | Seler, gluten, mleko, Jaja, | ||
Podwieczorek | Owoce + ciasteczka owsiane | Gluten, jaja, mleko | ||
ŚRODA | |||
Posiłek | Potrawa | Alergeny | |
Orzechowo bananowa owsianka, pieczywo mieszane z sałatą i pomidorem, herbata z miodem i cytryną | Gluten Mleko | ||
Zupa i II danie | Zupa delikatna grochowa | Seler, gluten, mleko, jaja | |
Kotlet mielony, ziemniaczki, surówka, kompot owocowy | |||
Podwieczorek | Domowy jogurt czekoladowy, kawałeczki jabłka | Gluten, jaja, mleko |
CZWARTEK | |||
Posiłek | Potrawa | Alergeny | |
Pieczywo z szynką drobiową i paskami papryki, płatki kukurydziane na mleku | Gluten, mleko, jaja | ||
Zupa i II danie | Zupa pomidorowa z ryżem | Gluten, mleko, Jaja | |
Gulasz z kaszą gryczaną, surówka, kompot owocowy | |||
Podwieczorek | Chałka z serkiem Danio, winogrona | Gluten, jaja, mleko |
PIĄTEK | |||
Posiłek | Potrawa | Alergeny | |
I i II śniadanie | Chlebek żytni z masłem i serem, kakao | Gluten, mleko | |
Zupa rosół | |||
Zupa i II danie | Filet z tilapii z ziemniaczkami i surówką, woda z pomarańczą | Seler, gluten, mleko, Jaja, ryba | |
Podwieczorek | Kisiel + mix owoców |
Jadłospis 6 – 10.09.2021 r
W dni w których śniadanie składa się z dwóch pozycji, rekomendujemy następujące rozbicie czasowe dziennego zapotrzebowana kalorycznego :Śniadanie 25%; II Śniadanie 10%; Obiad 30 %; Podwieczorek 10 %. oraz pozostałe 25% w domu w ramach dwóch posiłków. Natomiast przy jednodaniowym śniadaniu : Ś:25%;O 35% P: 15% ; W domu – 25%.
Sugerujemy również rozbijanie posiłków dzieciom tak, aby śniadanie dwupozycyjne było wydawane w odstępach czasowy.
np. zupa mleczna, odstęp czasowy ustalany indywidualnie, kanapki, zupa wchodząca w skład obiadu, odstęp czasowy, drugie danie, odstęp czasowy, podwieczorek.
W dni, w które nie występują dwa posiłki mleczne – uzupełniamy nabiał zabielając zupę jogurtem. Prosimy pamiętać o tym że każde dziecko jest inne oraz ma inne zapotrzebowanie kaloryczne, wynikające z zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Poniedziałek | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Kluski lane na mleku, chlebek z dżemem, herbata z cytryną | 1,3,6,7 | |
Zupa i II danie | Lekka zupa wielowarzywna z ziemniakami, śmietanką | 2,6,7 | |
Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z białej kapusty i kopru, woda z pomarańczą | 1,8 | ||
Babka piaskowa z mlekiem | 1,3,5,6,7 | ||
Wtorek | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Płatki owsiane z bananem i masłem orzechowym, pieczywo z sałata i ogórkiem, herbata owocowa | 1,3,5,6,7,8 | |
Zupa gulaszowa | 1,7 | ||
Zupa i II danie | Kotlet kalafiorowo – jajeczny w lekkim sosie chrzanowym z kaszą bulgur kompot owocowy | 1,3,6,7 | |
Podwieczorek | Domowa maślanka z jabłkiem i cynamonem | 5,6,7 | |
ŚRODA | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Jajecznica na maśle, szczypiorek, pomidor, mini kajzerka, herbata z miodem i cytryną, ryż basmanti na mleku. | 1,3,6,7,8 | |
Zupa i II danie | Zupa krem z marchwi | 1,3,7 | |
Potrawka z udka kurczaka bez skóry z soczewicą i ziemniaczkami, kompot owocowy | 1,6,7,8 | ||
Podwieczorek | Smoothie z bananem i pomarańczą na jogurcie | 7 | |
CZWARTEK | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Pasta z makreli z chlebkiem żytnim, papryką i ogórkiem, herbata miętowa | 1,3,7 | |
Zupa i II danie | Żurek z ziemniaczkami | 1,7 | |
Leczo z filetem z piersi kurczaka i ryżem, kompot jabłkowy | 1 | ||
Podwieczorek | Shake truskawkowy | 6,7 | |
PIĄTEK | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Śniadaniowe ciasto owsiane z bakaliami kawa zbożowa, musli z mlekiem | 1,3,6,7 | |
Zupa koperkowa | 7 | ||
Zupa i II danie | Ryba (filet)z pieca w sosie śmietanowym, ziemniaczki , surówka, kompot | 2,4,7 | |
Podwieczorek | Jabłko pieczone z płatkami owsianymi i migdałami, z dodatkiem cynamonu i miodu | 1,5,8 |
ALERGENY :
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne
Jadłospis opracowano przy współpracy z Firmą Hacpasz Hanna Półtorak oraz Dietetyk Karolina Szynaka z wykorzystaniem niektórych pozycji w jadłospisie oraz z rekomendacji dla realizatorów żywienia z zakresu zasad prawidłowego żywienia w przedszkolach: https://www.gov.pl/attachment/138a0ce9-e87c-4861-9804-9654b2ac8f14
Jadłospis 13-17.09.2021 r
W dni w których śniadanie składa się z dwóch pozycji, rekomendujemy następujące rozbicie czasowe dziennego zapotrzebowana kalorycznego :
Śniadanie 25%; II Śniadanie 10%; Obiad 30 %; Podwieczorek 10 %. oraz pozostałe 25% w domu w ramach dwóch posiłków. Natomiast przy jednodaniowym śniadaniu : Ś:25%;O 35% P: 15% ; W domu – 25%.
Sugerujemy również rozbijanie posiłków dzieciom tak, aby śniadanie dwupozycyjne było wydawane w odstępach czasowy.
np. zupa mleczna, odstęp czasowy ustalany indywidualnie, kanapki, zupa wchodząca w skład obiadu, odstęp czasowy, drugie danie, odstęp czasowy, podwieczorek.
W dni, w które nie występują dwa posiłki mleczne – uzupełniamy nabiał zabielając zupę jogurtem. Prosimy pamiętać o tym że każde dziecko jest inne oraz ma inne zapotrzebowanie kaloryczne, wynikające z zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Poniedziałek | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Pasta z fasoli z koperkiem, bułka pszenna pomidor, herbata, płatki ryżowe na mleku | 1,2,3,5,7 | ||
Zupa i II danie | Krem ze szpinaku | 5,7 1,3,6,7 1,3,7 | ||
Penne z pieczarkami, kalafiorem, natką pietruszki i filetem drobiowym, woda z miętą | ||||
Karmelowy pudding | ||||
Wtorek | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Malinowy twarożek z płatkami owsianymi, herbata, chlebek razowy z szynką parzoną i pomidorem | 1,7 | ||
Zupa z białych warzyw | 7 | |||
Zupa i II danie | Szynka wieprzowa duszona w sosie własnym kasza perłowa, buraczki, kompot owocowy | 1,3,6,7 | ||
Podwieczorek | Zielony koktajl jabłkowo pomarańczowy | – | ||
ŚRODA | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem, chlebek z pasztetem i paskami papryki | 1,5,7,8 | |||
Zupa i II danie | Zupa bolońska | 5,7,8 5,8 | ||
Potrawka z udka kurczaka bez skóry z soczewicą i ziemniaczkami Mini marchewki na maśle | ||||
Podwieczorek | Chrupiące owsiane ciasteczka z bakaliami | 1,3,5,6,7,8 | ||
CZWARTEK | ||||
Posiłek | Kanapka z szynką z kurczaka własnego wypieku z masłem, ogórkiem i kiełkami, płatki ryżowe na mleku, herbata | ALERGENY | ||
Zupa i II danie | Zupa porowa | 1,6,7 1,3,7 | ||
Schab z ziemniaczkami i mizerią, lemoniada z miętą, cytryną | ||||
Podwieczorek | Roladki z tortilli z szynką serem i warzywami | 1,3,5,6,7,8 | ||
PIĄTEK | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Mix kanapek z szynką, serem i warzywami, kawa zblożowa | 1,3,5,7,8 | ||
Zupa i II danie | Zupa barszcz ukraiński Klopsiki rybne gotowane w sosie, z ziemniaczkami i surówką z groszku i marchewki | 1,2,3,4,7,8 | ||
Podwieczorek | Budyń jaglano bananowy | 1,6,7,8 | ||
ALERGENY :
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne
Jadłospis opracowano przy współpracy z Firmą Hacpasz Hanna Półtorak oraz Dietetyk Karolina Szynaka z wykorzystaniem niektórych pozycji w jadłospisie oraz z rekomendacji dla realizatorów żywienia z zakresu zasad prawidłowego żywienia w przedszkolach: https://www.gov.pl/attachment/138a0ce9-e87c-4861-9804-9654b2ac8f14
W dni w których śniadanie składa się z dwóch pozycji, rekomendujemy następujące rozbicie czasowe dziennego zapotrzebowana kalorycznego :
20-24.09.2021 r.
Śniadanie 25%; II Śniadanie 10%; Obiad 30 %; Podwieczorek 10 %. oraz pozostałe 25% w domu w ramach dwóch posiłków. Natomiast przy jednodaniowym śniadaniu : Ś:25%;O 35% P: 15% ; W domu – 25%.
Sugerujemy również rozbijanie posiłków dzieciom tak, aby śniadanie dwupozycyjne było wydawane w odstępach czasowy.
np. zupa mleczna, odstęp czasowy ustalany indywidualnie, kanapki, zupa wchodząca w skład obiadu, odstęp czasowy, drugie danie, odstęp czasowy, podwieczorek.
W dni, w które nie występują dwa posiłki mleczne – uzupełniamy nabiał zabielając zupę jogurtem. Prosimy pamiętać o tym że każde dziecko jest inne oraz ma inne zapotrzebowanie kaloryczne, wynikające z zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Poniedziałek | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Płatki ryżowe na mleku z cynamonem, pieczywo z szynką drobiową i ogórkiem, herbata owocowa | 1,3,5,6,7,8 | ||
Zupa i II danie | Filet z piersi kurczaka w sosie koperkowym, ryż, surówka z marchwi i jabłka | 3,5,7 | ||
Rosół z makaronem | 1,3 | |||
Musli z twarożkiem sernikowo waniliowym | 1,3,5,7,8 | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Domowy jogurt z truskawkami i płatkami kukurydzianymi, chleb mieszany z pieczenią i ogórkiem | 1,3,7 | ||
Brokułowa z lanymi kluseczkami | 1,3,5,7 | |||
Zupa i II danie | Karczek duszony w sosie własnym z ziemniaczkami i Surówka z selera z rodzynkami, kompot | 1,7 | ||
Podwieczorek | Mix owoców | – | ||
ŚRODA | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Kanapki z pastą warzywną, zupa mleczna z płatkami jaglanymi herbata miętowa | 1,3,7 | ||
Zupa i II danie | Zupa z zielonego groszku | 7 | ||
Pieczeń rzymska z ziemniaczkami, surówka z kapusty pekińskiej i pomidora z oliwą | 1,3,7 | |||
Podwieczorek | Jaglanka z bananem i sosem z masła orzechowego | 1,3,5,7,8 | ||
CZWARTEK | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
Śniadanie | Zupa mleczna z makaronem, chlebek z pasztetem i warzywami, herbata owocowa | 1,3,7, | ||
Zupa i II danie | Krem z buraka z oregano | 6,7 | ||
Gulasz z mięsa drobiowego z fasolką szparagową i ziemniaczanym puree | 2,7,8 | |||
Podwieczorek | Deser warstwowy z biszkoptem, bananem i jogurtem naturalnym z tartą czekoladą | 1,3,6,7,8 | ||
PIĄTEK | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Pieczywo z serem, kakao, banan | 1,3,5,7,8 | ||
Zupa z zielonym groszkiem | 1,3,7 | |||
Zupa i II danie | Ryba zapiekana w porach, ziemniaczki, surówka | 1,4,5,8 | ||
Podwieczorek | Domowe ciasto marchewkowe, mleko | 1,3,7,8 | ||
ALERGENY :
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne
Jadłospis opracowano przy współpracy z Firmą Hacpasz Hanna Półtorak oraz Dietetyk Karolina Szynaka z wykorzystaniem niektórych pozycji w jadłospisie oraz z rekomendacji dla realizatorów żywienia z zakresu zasad prawidłowego żywienia w przedszkolach: https://www.gov.pl/attachment/138a0ce9-e87c-4861-9804-9654b2ac8f14
Jadłospis 27.09 – 1.10.2021 r.
W dni w których śniadanie składa się z dwóch pozycji, rekomendujemy następujące rozbicie czasowe dziennego zapotrzebowana kalorycznego :
Śniadanie 25%; II Śniadanie 10%; Obiad 30 %; Podwieczorek 10 %. oraz pozostałe 25% w domu w ramach dwóch posiłków. Natomiast przy jednodaniowym śniadaniu : Ś:25%;O 35% P: 15% ; W domu – 25%.
Sugerujemy również rozbijanie posiłków dzieciom tak, aby śniadanie dwupozycyjne było wydawane w odstępach czasowy.
np. zupa mleczna, odstęp czasowy ustalany indywidualnie, kanapki, zupa wchodząca w skład obiadu, odstęp czasowy, drugie danie, odstęp czasowy, podwieczorek.
W dni, w które nie występują dwa posiłki mleczne – uzupełniamy nabiał zabielając zupę jogurtem. Prosimy pamiętać o tym że każde dziecko jest inne oraz ma inne zapotrzebowanie kaloryczne, wynikające z zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Poniedziałek | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II Śniadanie | Parówki, pieczywo razowe z masłem, plasterki pomidora, herbata owocowa, jogurt naturalny | 1,3,5,7,8 | |
Zupa i II danie Podwieczorek | Barszcz ukraiński | 7 | |
Spaghetti z sosem warzywno-mięsnym z dodatkiem soczewicy, woda z miętą | 1,3,7 | ||
Ryż basmanti na mleku, kawałki jabłka | 1,3,7 | ||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Jajecznica ze szczypiorkiem, bułka z masłem, pomidorki koktajlowe, zupa mleczna | 1,35,7 | |
Zupa Kalafiorowa | 7 | ||
Zupa i II danie | Bitka wieprzowa w sosie pieczeniowym, ziemniaczki, surówka z czerwonej kapusty, kompot | 1,3,7,8 | |
Podwieczorek | Własnego wyrobu ciasto drożdżowe z rodzynkami, mleko | 1,3,5,7,8 | |
ŚRODA | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
Śniadanie | Kanapki z pietruszkową pastą z ciecierzycy i pomidorem, kakaowa owsianka | 1,3,5,7,8 | |
Zupa i II danie | Krem z marchwi z koperkiem | 7 | |
Gołąbki bez zawijania z kapustą w sosie pomidorowym z ziemniaczkami, kompot | 1,3,7 | ||
Podwieczorek | Kasza manna z musem malinowym | 1,8 | |
CZWARTEK | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
Śniadanie | Bułka z pastą twarogową z koperkiem i tartym ogórkiem, herbata z cytryną, | 1,3,7 | |
Zupa i II danie | Zupa szczawiowa | 7 | |
Sznycel drobiowy, ziemniaczki, surówka | 1,3,7 | ||
Podwieczorek | Drożdżówka z powidłami, | 1,3,7 | |
PIĄTEK | |||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | |
I i II śniadanie | Mix kanapek, z pasztetem, szynką, serem i warzywami, herbata, kulki zbożowe na mleku | 1,2,3,6,7,8 | |
Zupa i II danie | Mielony kotlecik rybny w sosie chrzanowym z ziemniaczkami i surówką | 1,2,3,4,5,6,7 | |
Podwieczorek | Koktajl owocowy | 7 |
ALERGENY :
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne
Jadłospis opracowano przy współpracy z Firmą Hacpasz Hanna Półtorak oraz Dietetyk Karolina Szynaka z wykorzystaniem niektórych pozycji w jadłospisie oraz z rekomendacji dla realizatorów żywienia z zakresu zasad prawidłowego żywienia w przedszkolach: https://www.gov.pl/attachment/138a0ce9-e87c-4861-9804-9654b2ac8f14
Jadłospis 4.10 – 8.10.2021 r.
W dni w których śniadanie składa się z dwóch pozycji, rekomendujemy następujące rozbicie czasowe dziennego zapotrzebowana kalorycznego :
Śniadanie 25%; II Śniadanie 10%; Obiad 30 %; Podwieczorek 10 %. oraz pozostałe 25% w domu w ramach dwóch posiłków. Natomiast przy jednodaniowym śniadaniu : Ś:25%;O 35% P: 15% ; W domu – 25%.
Sugerujemy również rozbijanie posiłków dzieciom tak, aby śniadanie dwupozycyjne było wydawane w odstępach czasowy.
np. zupa mleczna, odstęp czasowy ustalany indywidualnie, kanapki, zupa wchodząca w skład obiadu, odstęp czasowy, drugie danie, odstęp czasowy, podwieczorek.
W dni, w które nie występują dwa posiłki mleczne – uzupełniamy nabiał zabielając zupę jogurtem. Prosimy pamiętać o tym że każde dziecko jest inne oraz ma inne zapotrzebowanie kaloryczne, wynikające z zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Poniedziałek | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Owsianka z bananem na mleku, chlebek razowy z masłem i warzywami, herbata owocowa | 1,3,5,7,8 | ||
Zupa i II danie | Zupa rosolnik | 1,3,7 | ||
Gulasz wieprzowy z warzywami i makronem – danie jednogarnkowe, woda | 1,3,7, | |||
Mix owoców | – | |||
Wtorek | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
I i II śniadanie | Chleb razowy z masłem i pastą z jaj oraz szczypiorku, herbata miętowa, kluski lane na mleku | 1,3,7 | ||
Zupa minestrone z kapustą | 6,7,8 | |||
Zupa i II danie | Pieczeń rzymska z jajkiem, ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej, kompot | 1,3,7 | ||
Podwieczorek | Budyń czekoladowy z musem wiśniowym | 1,3,7 | ||
ŚRODA | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
Jabłkowo-cynamonowa owsianka na mleku, chlebek razowy z masłem, sałatą i serem, Herbata | 1,3,6,7 | |||
Zupa i II danie | Zupa ogórkowa | 1,3,6,7 | ||
Sznycel drobiowy smażony z ziemniaczkami i mizerią, kompot | 1,3,7 | |||
Podwieczorek | Sałatka jarzynowa z pieczywem | 3,6,7 | ||
CZWARTEK | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
Śniadanie | Pieczywo pszenno-żytnie z masłem i ziołową pastą z zielonego groszku, ryż na mleku herbata owocowa | 1,3,5,6,7,8 | ||
Zupa i II danie | Krupnik jęczmienny | 1,3,6,7 | ||
Klops wołowy w lekkim sosie musztardowym z kaszą gryczaną białą Sałata ze śmietaną, kompot | 1,3,7 | |||
Podwieczorek | Smoothie bananowe | 1,7 | ||
PIĄTEK | ||||
Posiłek | Potrawa | ALERGENY | ||
Śniadanie | Kanapki z dżemem, kanapki z serem, muszelki na mleku, herbata | 1,3,5,7,8 | ||
Zupa i II danie | Zupa z fasoli szparagowej Pulpety z dorsza w lekkim sosie majerankowym zgotowanymi ziemniakami Buraczki z jabłkiem, koperkiem i oliwą z oliwek | 1,3,5,7 1,3,7 | ||
Podwieczorek | Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem | 1,8 | ||
ALERGENY :
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce , orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia i produkty pochodne
Jadłospis opracowano przy współpracy z Firmą Hacpasz Hanna Półtorak oraz Dietetyk Karolina Szynaka z wykorzystaniem niektórych pozycji w jadłospisie oraz z rekomendacji dla realizatorów żywienia z zakresu zasad prawidłowego żywienia w przedszkolach: https://www.gov.pl/attachment/138a0ce9-e87c-4861-9804-9654b2ac8f14
Ogłoszenie o naborze na wolne stanowisko pracy KONSERWATORA
Dyrektor Zespólu Szkół w Barczewie ogłasza nabór na wolne stanowisko pracy KONSERWATOR
(w pełnym wymiarze czasu pracy – 1 etat; praca zmianowa 6.00-14.00 i 14.00-22.00).
1. Wymagania niezbędne:
– wykształcenie co najmniej zawodowe
– umiejętność wykonywania czynności na powierzonym stanowisku,
– pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych,
– niekaralność za przestępstwo popełnione umyślnie,
– stan zdrowia pozwalający na wykonywanie pracy na stanowisku konserwator.
2. Wymagania dodatkowe:
– doświadczenie zawodowe na takim samym lub podobnym stanowisku,
– umiejętność pracy w zespole oraz nawiązywania dobrych relacji z pracownikami szkoły, uczniami i rodzicami,
– umiejętność samodzielnego organizowania czasu pracy,
– odpowiedzialność i wysoka kultura osobista,
– przestrzeganie podstawowych zasad moralnych,
– sumienność i punktualność.
3. Zakres zadań wykonywanych na stanowisku:
– usuwanie wszelkich usterek technicznych oraz ogólny nadzór nad sprawnością techniczną obiektu i posesji szkoły, a w szczególności dbanie o:
– otwieranie i zamykanie szkoły,
– dyżur przy głównych drzwiach wejściowych do szkoły (I zmiana),
– utrzymanie porządku na terenie szkoły, tzn.:
– wykonanie dodatkowej pracy, która wynika z aktualnych zadań realizowanych przez szkołę zgodnie z potrzebami wynikającymi z organizacji pracy Zespołu Szkół w Barczewie.
4. Wymagane dokumenty:
a) podanie o przyjęcie do pracy,
b) Curriculum Vitae opatrzone klauzulą „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych ( t.j. Dz. U. z 2016 r., poz. 922)”
c) kserokopie dokumentów potwierdzających posiadane wykształcenie i kwalifikacje,
d) oświadczenie kandydata o niekaralności,
f) oświadczenie kandydata o korzystaniu z pełni praw publicznych oraz o pełnej zdolności do czynności prawnych,
g) oświadczenie kandydata o stanie zdrowia pozwalającym na pracę na wskazanym stanowisku (brak przeciwskazań do pracy na wysokości powyżej 3 m)
Wszystkie dokumenty winny być przez kandydata własnoręcznie podpisane.
5. Termin i miejsce składania dokumentów:
Wymagane dokumenty należy złożyć osobiście w sekretariacie Zespołu Szkół w Barczewie, ul. Północna 14 lub przesłać listownie na adres:
Zespół Szkół w Barczewie,
ul. Północna 14, 11-010 Barczewo,
w terminie do dnia 27 maja 2021 roku do godz.13.00.
Dokumenty doręczone po w/w terminie składania nie będą rozpatrywane i podlegają zwrotowi.
6. Dodatkowe informacje:
O kolejnym etapie wyboru kandydata (rozmowie kwalifikacyjnej) zostanie on poinformowany telefonicznie w dniu 27.05.2021r. po godz. 14.00 .
Wniosek prosimy złożyć do 11 czerwca 2021r.
Zbigniew Podlaski
Dyrektor Zespołu Szkół w Barczewie